Rondvaartboot de Zuydtwijck

De Zuydtwijck: varen is voor iedereen

max. 12 personen (minimale vaarduur is 1,5 uur)

De Zuydtwijck was jarenlang eigendom van zorginstelling Zuydtwijck te Leiden. De boot werd gebruikt voor het maken van dagtochten met de bewoners van de instelling en voor mensen met een functiebeperking uit de omgeving. De huidige eigenaar is Rederij de Herma Line. Vanaf april 2008 wordt de Zuydtwijck in de vaart genomen en biedt daarmee een originele mogelijkheid voor rondvaarten. Speciaal voor mensen met of zonder functiebeperking. Men kan met familie, vrienden of collega's tochten maken door de prachtige natuur van de Nieuwkoopse Plassen.

Rondvaart rolstoel Boot de Zuydtwijck Achterkant Zuydtwijck Rondvaarboot Nieuwkoop Zuydtwijck binnen Zuydtwijck gezellig Zuydtwijck binnen

De aangepaste mogelijkheden

De Zuydtwijck is volledig rolstoeltoegankelijk (men kan zonder veel moeite van de kade de Zuydtwijck in en uit rijden). Er is een aangepast toilet aan boord en een keuken. Onder vrijwel alle omstandigheden kan er worden gevaren: de Zuydtwijck is dicht en heeft aan de achterzijde een overdekte buitenzit. Verder is de Zuydtwijck voorzien van verwarming.

Bekijk de prijslijst (pdf)